Süs Bitkisinin Bilmediğimiz Yönleri

İnsanlar gerek evlerinin içinde, gerek dışarıda ve gerekse ofislerinde, gözlerini çevirdikleri yerde, zihinlerindeki problemleri ve sıkıntıları unutturacak nesneler görmek isterler. İşte tam burada bizim sektörümüz öne çıkmaktadır. Süs bitkisi görsel zevke ve insanların hislerine hitap eden bir sektördür. Yazımın konusu, anlaşılacağı üzere, süs bitkisi sektörünün insan hissiyatıyla bütünleşmesidir.

 

Alev çalısı ile ilgili yapılmış bir çit düşünün.. Uç sürgünleri kıpkırmızı, alt yaprakları yemyeşil bir bitkinin, evinizin duvarını sardığını ve gözünüzü çevirdiğinizde grimsi, zevkten uzak bir duvar değil de, kıpkırmızı canlı bitkilerle kaplanmış bir duvar görüyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz ki arada bir tane dalın yaprakları kahverengiye dönmüş ya da gövdesi sararmış. Hemen içinizde şu his uyanıyor : "Bu bir canlı, onun bir sorunu var ve benim ona yardım etmem lazım"..  Hemen tanıdığınız bir tarımcıyı arıyorsunuz ne ilaç kullanabileceğinizi soruyorsunuz, gübre olarak vermeniz gereken nedir onu öğrenip ve hemen o kurumaya yüz tutmuş dalın tedavisine koyuluyorsunuz. Aslında, bütün bunları yaparken farkında değilsiniz ama, kendinizi de tedavi etmiş oluyorsunuz. Kafanızdaki birçok problemi unutuyorsunuz, güzel bir meşguliyetiniz oluyor ve o bitkiyi kurtarınca sanki bebeğinizi hastalıktan kurtarmış gibi seviniyorsunuz.

İşte süs bitkisi sektötünün insan duygusuna dokunan tarafları...  Doğaya sağladığımız bu katkı ve yapmış olduğumuz meslek, hem eğlenceli, hem hissiyatlı ve hem de kutsal denilebilecek derecede bir sektördür. Çünkü sektörümüzün ham maddesi canlı'dır.

 

Sektörde hizmet veren ve çizgisini güvenilirlik anlamında sürekli koruyan "toptanbitki" ekibine, bizlere burada bu özel yazıyı paylaşma fırsatı sundukları için çok teşekkür ederiz..

 

Sefa KILIÇ

MSM Atılım Fidancılık Satış Müdürü